Mindfulness

Wegens de grote belangstelling voor de MOL, geef ik geen MBCT-trainingen meer. 

MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy)-training is een één op één versie en wordt niet in een groep gegeven.
Het is een compacte, ‘no nonsens’ vaardigheidstraining met als doel vrijheid, met name mentaal. Ook het lichaam wordt er nauw bij betrokken, hierdoor kan lichaam en brein weer meer synchroon met elkaar gaan functioneren.

Het gaat hier niet alleen om meer in het hier en nu te leren zijn maar ook om: ‘Waarom gedraag ik mij zoals ik mij gedraag en hoe kan ik verandering brengen daar waar ik dat wil?

‘Inzicht in o.a. gewoontepatronen en leefregels in denken en doen is een vereiste voor verandering. Er is vaak meer mogelijk dan je zelf denkt.

Voor wie?
Als je ‘vastloopt’, stil staat, niet verder komt en/of hinder hebt van lastige emoties en niet weet hoe dit te veranderen dan biedt deze training je veel zelfinzicht en de tools om keuzes te maken die jou beter passen.
Het gaat niet vanzelf; je krijgt huiswerk, reken op 20 min. per dag aan lees- schrijf-, en aandachtsoefeningen. Daarnaast zijn motivatie en een beetje lef ook zinvol!

Daarnaast zal het boek: ‘Mindfulness. Een praktische training in het omgaan met gevoelens en gewoonten’ van Ger Schurink dienen te worden aangeschaft.

  • Je kunt me benaderen voor een vrijblijvend informatief gesprek mocht je meer willen weten over deze training. (Zie ‘contact’.)

Boek over MBCT:
‘Mindfulness. Een praktische training in het omgaan met gevoelens en gewoonten’- Ger Schurink. *Kleinste, dunste maar nog steeds het beste boekje tot nu over MBCT!!

Boeken met het thema mindfulness van (grondleggers) Mark Williams, John Teasdale, Zindel Segal en Jon Kabat-Zinn zijn eveneens aan te raden.