About

Ellen Kersbergen

Vrijgevestigd MOL-practitioner/therapeut op haptonomische basis, daarnaast werkzaam en langer dan 25 jaar dagelijkse expertise met beroepsmusici (lichaamswerk en mentale coaching d.m.v. sportmassage, warming-ups, Mindfulness Based Cognitive Therapy. MOL-consults, Selfcare-consults.)

Wat ik graag doe en noodzakelijk acht om optimaal te kunnen functioneren is jou helpen met zelf weer ruimte en vrijheid te kunnen creëren in lichaam en hoofd. Hierbij ben ik niet degene die bepaalt hoe; dat ben jij zelf. Wel kan ik je praktische, op dat moment passende tools laten ervaren. Hierdoor kom je er (van)zelf achter wat bij jou het beste werkt en daardoor weer weet hoe ‘goed in je vel zitten’ (of staan, lopen…) voelt.

Dit kan op 3 verschillende manieren:

•Fysiek, direct, via de tast/aanraking dmv sportmassage op haptonomische basis. Kort gezegd: Spieren en ander weefsel worden zachter waardoor er ruimte ontstaat.

Mentaal, door een Method Of Levels-gesprek. Hier ontstaat ruimte door zelfinzicht en reorganisatie (verandering). Alleen door jouw eigen informatie die al (wellicht op de achtergrond) aanwezig is op de voorgrond te brengen.

•Door beweging of een 1 op 1 Selfcare-consult, “fysical coaching”, waarin een grote variatie van technieken/methodes en manieren aan bod komen. Vraag eens iets nieuws/anders van je lichaam dan de meestal beperkte bewegingen die je gewend bent en ervaar zelf hoeveel meer je kunt op het gebied van ruimte en ontspanning.

Gentle-Fit op woensdagen 9-10, kleine groepstraining. Op een gentle manier werken aan kracht, conditie en lenigheid.

 

 

Iets over mijn werk-loopbaan;

In 1985 begonnen als dansdocent (klassiek ballet, Spaande dans), 11 jaar gedoceerd overal en nergens: balletscholen, buurthuizen, dansstudio’s in en om Amsterdam. In 1996 begonnen met masseren (sportmassage op haptonomische basis) o.a. de beroepsdansers bij het Folkloristisch Danstheater (IDT), het Nationale Ballet (zo nu en dan als waarnemend masseur) en beroepsmusici bij het Nederlands Philharmonisch Orkest/Nederlands Kamer Orkest en Het Balletorkest (1998-heden). Gaandeweg workshops ontwikkeld en gegeven aan beroepsmusici (Warming-Up/Energizing, Selftreatment en Recovery/Relaxation). Op maat gemaakte projecten voor o.a. Het Balletorkest, NJO/JON, RCO-Young, Conservatorium Den Haag en Tilburg. Ook verzorg ik de warming-ups bij het NedPhO voor de repetitie begint sinds 2015 en geef ik 1x per week Gentle-Fit voor wie maar wil in gym Sportquest, Amsterdam en 4 keer per jaar een Mind Your Body!-uurtje, voor wie het contact met het eigen lichaam wil hervinden of vergroten.

Van 2010 tot 2017 MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy)-vaardigheidstrainingen gegeven en nu alleen nog werkend met MOL (Method Of Levels). 

Kortom help graag het vastlopen (mentaal-fysiek) weer op gang te krijgen!