About

Ellen Kersbergen

Vrijgevestigd MOL-therapeut op haptonomische basis, daarnaast werkzaam met beroepsmusici (body/mind-work; sportmassage, warming-ups, MOL-consults, PitStop-consults.)

Wat ik graag doe en noodzakelijk acht om optimaal te kunnen functioneren is ruimte en vrijheid creëren in lichaam en hoofd. Hierbij ben ik niet degene die bepaalt hoe; dat ben jij zelf. Wel kan ik je helpen met praktisch laten ervaren zodat je er zelf achter komt wat jou het beste past en daardoor weer weet hoe ‘goed in je vel zitten’ (of staan, lopen…) voelt.

Dit kan op 3 verschillende manieren:

•Fysiek, direct, via de tast/aanraking dmv sportmassage op haptonomische basis. Kort gezegd: Spieren en ander weefsel worden zachter waardoor er ruimte ontstaat.

Mentaal, door een Method Of Levels-gesprek. Hier ontstaat ruimte door zelfinzicht en reorganisatie (verandering). Alleen door jouw eigen informatie die al (wellicht op de achtergrond) aanwezig is op de voorgrond te brengen.

•Door beweging of een Pitstop, “fysical coaching”, waarin een grote variatie van technieken/methodes en manieren aan bod komen. Vraag eens iets nieuws/anders van je lichaam dan de meestal beperkte bewegingen die je gewend bent en ervaar zelf hoeveel meer je kunt op het gebied van ruimte en ontspanning.

Iets over mijzelf;

Ooit (1985)  begonnen als dansdocent (klassiek ballet, Spaande dans), 11 jaar gedoceerd. In 1996 begonnen met masseren (sportmassage op haptonomische basis) o.a. de beroepsdansers bij het Folkloristisch Danstheater (IDT), het Nationale Ballet (waarnemend masseur) en beroepsmusici bij het Nederlands Philharmonisch Orkest/Nederlands Kamer Orkest en Het Balletorkest (1998-heden). Gaandeweg workshops ontwikkeld en gegeven voor beroepsmusici (Warming-Up/Energizing, Selftreatment en Recovery/Relaxation). Op maat gemaakte projecten voor o.a. Het Balletorkest, NJO/JON, RCO-Young, Conservatorium Den Haag en Tilburg. Ook verzorg ik de warming-ups bij het NedPhO voor de repetitie begint sinds 2015 en geef ik 1x per week Gentle-Fit voor wie maar wil in gym Sportquest, Amsterdam en 4 keer per jaar een Mind Your Body!-uurtje, voor wie het contact met het eigen lichaam wil hervinden of vergroten.

Van 2010 tot 2017 MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy)-vaardigheidstrainingen gegeven en nu alleen nog werkend met MOL (Method Of Levels). 

Kortom ik doe graag iets om het vastlopen (mentaal-fysiek) weer op gang te krijgen!