About

Ellen Kersbergen

Vrijgevestigd MOL-therapeut op haptonomische basis en daarnaast werkzaam met beroepsmusici (body/mind-work.)

 

 

In datgene wat ik graag doe; ervoor zorgen dat er (weer) ruimte en vrijheid komt in lichaam en hoofd, ben ik het niet die voor jou bepaalt hoe dat moet. Wel kan ik je helpen met laten ervaren zodat je er zelf achter komt wat jou het beste past. Mijn drijfveer is dat ik het iedereen gun om lekker in hun vel zitten! Ook jou 🙂

 

Dat kan op 3 verschillende manieren:

•Fysiek, direct via de aanraking dmv sportmassage op haptonomische basis. Spieren worden zachter waardoor er ruimte ontstaat.

Mentaal via een Method Of Levels gesprek. Hier ontstaat ruimte door zelfinzicht en reorganisatie.

•Door beweging of een Pitstop waarin een grote variatie van technieken en manieren aan bod komen. Vraag eens iets nieuws/anders van je lichaam dan de meestal beperkte beweging en ervaar zelf hoeveel meer je bereikt op het gebied van ruimte en ontspanning.

 

Heel kort iets over mij;

Geboren en gebleven in Amsterdam centrum, Zuid-Jordaan. Grootgebracht met liefde voor podiumkunst (opera/ballet), muziek, natuur, dieren, het heelal. Nu nog steeds van toepassing. Later via biologielessen grotere interesse voor het lichaam ontwikkeld. De combinatie met de dansstudie en later sportmassage en haptonomie, zorgde voor de algehele richting van dat wat ik nu graag doe als intuïtief ondernemer. 

 

Als (HBO-bachelor Hoge School der Kunsten Amsterdam) dans- en sportdocent begonnen, 11 jaar lang les gegeven op diverse plekken en instellingen. Sinds 1995 gaan masseren (Sportmassage opleiding de Korte) mn beroepsdansers en -musici. Haptonomie basisopleiding gedaan in Doorn. Tussen 2012-2019 MBCT-vaardigheidstrainingen gegeven. Sinds 2017 werkzaam als MOL-therapeut op haptonomische basis (leerling van en opleidingen bij Ger Schurink).

Eén manier/techniek/vorm is mij persoonlijk te beperkt. Een mens is m.i. complex en daardoor bestaat er geen vaststaand ‘recept’ voor iedereen, ik geloof in afwisseling en verandering. Ik houd erg van variatie en het onderzoeken van bewegingsvormen en dat zorgt ervoor dat wat ik nu aanbied verschillende manieren zijn om hetzelfde te bereiken. En dat is lekker in je vel zitten, lichaamsbewustzijn bewerkstelligen, ontspanning en vitaliteit ervaren.