Meer

Meer is mogelijk!

 

Als mede-eigenaar van gym Sportquest werk ik samen met Drs. Tom Bruijnen, bewegingswetenschapper en oprichter/eigenaar van deze gym op de Hobbemakade 7 in Amsterdam.

Tom is er van overtuigd dat iedereen sterker kan worden (dus ook de meest fragiele mens en daarnaast de topsporter aan de top), en heeft al jaren bewezen de kwaliteit en finesse van een mentor/top-trainer te beschikken. Zijn CV is te groot om alles op te niemen maar oa niet voor niets werkt hij al jaren bij het Nederlands Dans Theater om de dansers te ondersteunen op dit gebied. Ook de politie, de Korps Mariniers, defensie en brandweer maken gebruik van zijn kennis en werken met zijn programma’s. Daarnaast weten beroepsmusici hem te vinden als de fysio er niet meer uitkomt. En ook hier met het juiste resultaat. Als geen ander ziet hij in één oogopslag waar het lichaam blokkeert en hoe te handelen, in de vorm van advies waarmee iemand zelf verder kan en ook komt. Niet afhankelijk maken maar zelfredzaam maken. Dit is voor ons beiden het doel in ons werk met professionals en ook anderen.

Ben je een beroepsmusicus en kom je maar niet (helemaal) van je blessure af en ben je al ‘overal’ geweest inmiddels; ik adviseer je dan contact te zoeken met Tom. Ik garandeer je dat hij meer mogelijkheden ziet door zijn bijzondere kijk en zijn inmiddels zeer lange expertise. 
www.sportquest.nl, www.tombruijnen.nl, www.dutchstrength.nl of app Tom via 0620436658

 

Ook mogelijk: het aanvragen van projecten op maat op het gebied van body/mind voor (toekomstige) beroepsmusici.

Denk aan informatie/instructie over hoe het lichaam voor te bereiden voorafgaand aan een repetitie (body/mind preparation). Daarnaast praktische kennisoverdracht betreft het zelf aanleren van technieken om de (onvermijdelijke) overbelaste spieren te behandelen.
 Hier is geen sportieve vaardigheid of kennis voor nodig maar op een laagdrempelige wijze kan iedereen, jong, oud, van beginner tot professional, leren meer vrijheid en ruimte te creëren in zowel body als mind.

Voorbeelden van eerdere projecten:

•••••Nu tijdens de (inmiddels verlende) lockdown geef ik online, live vanuit onze gym Sportquest via Zoom, licht tot matig intensieve, laagdrempelige fysieke lesjes voor musici. 20 min en aansluitend 5 minuten een oefening om mentaal fit te worden/blijven (trainen van de aandachtsspier). Schroom niet, het is voor EVERY BODY geschikt! Nu op elke doordeweekse dag om 9.30. Kosten €3,- per keer p.p. Laat het me weten als je ook mee wilt doen! ellenkersbergen@hotmail.com

 

 

 

*Workshop 1”Warming-Up for Musicians”, leer hoe je zelf het best fysiek kunt voorbereiden op een repetitie of les.

*Workshop 2 ”Self Treatment for Musicians”; praktische workshop met groot aanbod aan tools betreft; Wat kan ik zelf doen aan mijn overbelaste spieren? Speels en serieus veel uitproberen, voelen en ervaren zodat je er achter komt wat bij jou past. Dé manier bestaat m.i. niet. Leerzaam en blessure-preventief.

*Workshop 3 ”Strength&Mobility for Musicians”

Hoe win je kracht om je beroep fysiek aan te kunnen zonder dat dat invloed heeft op je spel. Je hoeft niet persé naar de sportschool om sterker te worden. En daarnaast; hoe zorg ik dat ik flexibel word/blijf. Leer zelf wat voor jouw lichaam nodig is door in de praktijk uit te proberen, ervaren, voelen wat de mogelijkheden zijn.

 

Aanmelden per mail, ellenkersbergen@hotmail.com

 

 

*Een workshop/uitleg van 60 minuten over wat een MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy)-training kan betekenen voor mensen die al dan niet  beroepsmatig  een prestatie moeten leveren.

*Workshop Body/Mind; “How to stay physically and mentally fit during your career as a professional musician.” An invitation to some body/mind inspiration!  Een workshop van 90 minuten in samenwerking met Derk Lottman, eerste violist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

* Workshop Body/Mind-Release; wat kun je zelf doen om overbelasting tegen te gaan; tips en tools in de vorm van oefeningen, houdingen, stretching, jezelf en elkaar helpen.

*Meditatie (no nonsens), begeleid, op aanvraag.

*Massageprojecten ook op aanvraag. (Zie massage.)

*Remindfulness-uurtje, een opfrisser voor degenen die een MBCT-training hebben gevolgd; zie “Remindfulness”.

 

* Uitleg over MOL gespreksmethode die ik gebruik bij personal coaching. Wat is de Method Of Levels? Hoe werkt het? Wat kun je verwachten tijdens een MOL-gesprek.

Samengevat; Wat kun je als musicus/podiumkunstenaar doen om het jezelf lichter te maken en het plezier in het spelen behouden/herwinnen als de fysieke en/of mentale last te groot is geworden of dreigt te worden? In overleg zoeken we samen naar de best passende manier. Een losstaand MOL- gesprek kan ook zeer snel en direct helpend en oplossingsgericht werken  bij problematiek op dit gebied.

Projecten gedaan en nog gaande  o.a. bij:

augustus 2019- Bij project RCO-YOUNG Summercamp in Akoesticum, Ede-Wageningen met jonge (leeftijd 14-17) musici. Body/Mind-awareness (zoals warming-ups, stretching, self-help& help eachother) en korte massage-behandelingen.

NedPhO; massagebehandelingen, stretching- instructie, triggerpointball- workshop, MBCT-uitleg, meditatie, rekken-strekken/ warming ups (sinds 2015), diverse massage-projecten tijdens opera’s van, bij en in NO&B, Amsterdam.

Het Balletorkest; massagebehandelingen en diverse massage-projecten tijdens balletten van oa Het Nationale Ballet bij NO&B, Amsterdam.

Conservatorium  Den Haag; stretching/triggerpointball-workshop.

2017-2018-2019 NJO (Nationaal Jeugd Orkest) in theater Orpheus, Apeldoorn; body/mind-preparation (warming up voorafgaand aan de repetitie) en Workshop Body/Mind (zie voorgaande).

2018-Balletorkest, locatie Koninklijk Theater Carré, Amsterdam; 90 min. workshops met betrekking tot herstel, ontspanning, tools voor zelfhulp, aandachtsoefeningen, warming-up, Q&A,  gericht op beroepsmusici.

sinds 2017-MOL-gesprekken individueel divers, o.a. ook beroepsgerelateerd.

2018-Kennismaking met de Method Of Levels gespreksmethode; 60 min uitleg, info en voorbeelden van de MOL bij NedPhO/NKO.

2018-JON, Jeugd Orkest Nederland: Locatie theater Orpheus, Apeldoorn. Workshop Body/Mind-release; wat kun je zelf doen om overbelasting tegen te gaan, tips en tools in de vorm van oefeningen, houdingen, stretching; jezelf en elkaar helpen.

Tarief op aanvraag, afhankelijk van afstand, locatie, reistijd, duur, voorbereiding.