Workshops

De workshops die ik geef zijn uit de praktijk ontstaan. Meer dan 20 jaar met musici werken levert op dat al tijdens de opleiding geen/nihil aandacht gaat naar het fysieke aspect in tegenstelling tot beroepsdansers en topsporters. Deze leren van jongs af aan hoe om te gaan met een vermoeid, overbelast of pijnlijk lichaam. Voor musici valt hier nog veel (in) te halen m.i..

Ik zal de laatste zijn om iemand te vertellen hoe iets moet want daarvoor zijn mensen (gelukkig) te divers en complex. Graag wil ik dat je zelf leert (voelen) wat goed voor jou is. Wat ik wél kan is door mijn jarenlange expertise een variatie aanbieden waaruit je zelf kunt kiezen wat jou past. Alleen jij kunt ervaren en voelen wat dat zal zijn; een beweging, houding, oefening waarbij jij voelt en weet, met je gezonde verstand, en de eigen wijsheid van jouw lichaam wat voor jou klopt. Ik hoop je op een van de workshops te zien!

•Het is ook mogelijk een workshop op maat, voor een specifieke groep/met een specifiek doel, aan te vragen. Neem hiervoor contact op.

1″Warming-Up for Musicians(WUM)

Een workshop voor (toekomstige) beroepsmusici en muziekdocenten die meer willen weten en zelf ervaren over het voorbereiden van het lichaam op een repetitie of les. Twee uur vol praktijkgerichte inspirerende bewegingen/houdingen met elementen uit o.a. sport, yoga, massage en dans gericht op het specifieke gebruik van het bewegingsapparaat bij beroepsmusici. Leer hoe je op verschillende wijze in je lichaam ruimte en vrijheid creëert voordat je begint met inspelen. Ook kort theoretische aandacht betreft anatomie en mijn eigen ‘filosofie’ met betrekking tot warming-ups voor musici na jaren expertise. Na deze workshop ben je in staat een basale eigen fysieke voorbereiding te doen en/of deze door te geven.

Wanneer: nog niet bekend

Kosten: €35,- per persoon. Aanmelden is noodzakelijk! Mail hiervoor naar ellenkersbergen@hotmail.com. Wees op tijd!

Groepsgrootte maximaal 8 deelnemers.

Makkelijk zittende kleding mag maar is niet vereist (net als in de praktijk).


2 “Self Treatment for Musicians” (STM)

Beroepsdansers en-sporters/atleten krijgen van jongs af aan in hun scholing mee wat ze zelf kunnen doen om hun door beroepseisen overvraagde lichaam te helpen (herstellen). Musici niet, terwijl zelfredzaamheid in de praktijk als zeer positief wordt ervaren.

Deze workshop leert je door middel van diverse (o.a. massage-) technieken hoe je als musicus zelf je lichaam kunt onderhouden en er zo voor zorgt dat je heel blijft.

We werken met o.a. de triggerpointbal, zelfmassage, foamrol, oefenelastiek en stretching. (Ik raad elke musicus aan deze tools standaard in huis te hebben! ;-))

Wanneer; nog niet bekend

Kosten €35,- per persoon. Aanmelden is noodzakelijk! Mail hiervoor naar ellenkersbergen@hotmail.com. Wees er op tijd bij!

Groepsgrootte maximaal 8 deelnemers.

Makkelijk zittende kleding is aan te raden tijdens deze training maar niet verplicht.

3”Strength&Mobility for Musicians” (SMM)

•••••Deze workshop is uitgesteld tot een nader te bepalen tijdstip!•••••

Aan deze workshop wordt op dit moment hard gewerkt 🙂

Kosten: €35,- per persoon

Max. 8 deelnemers

Aanmelden per mail is noodzakelijk!

De workshops worden gegeven in gym Sportquest, Hobbemakade 7, 1017XK Amsterdam


Docent: Ellen Kersbergen, MOL- therapeut, sportmasseur en Warming-Up-trainer voor musici bij o.a. Nederlands Philharmonisch Orkest/Nederlands Kamer Orkest en tevens op projectbasis bij jeugdorkesten.
De workshops worden in principe in het nederlands gegeven en zo nodig in het engels.

Neem contact met me op voor meer info.

Workshop Body/mind relaxation

Voor sporters: op welke manieren zorg ik voor fysieke/mentale ontspanning als dat nodig is. D.m.v. diverse technieken, oefeningen kun je zelf ervaren wat voor jou wel of niet werkt. Inspiratie opdoen met ruimte voor vragen.
Zondag 18 oktober 2020
Locatie: Gym Sportquest, voor meer info hierover: www.sportquest.nl

Zoom-online body/mind workshop NJO

1 juli 2020

Workshop stretching/mindfulness fluit, conservatorium Tilburg

Maandag 23 november 2020W


Workshop warming-up/MOL musici, NJO Apeldoorn

14 januari 2021