Bewegen/Pitstop

Rek&Strek online op maandagen

1 op 1 Pitstop

Workshops

Vraag aan op maat

De workshops en Rek&Strek-warming-ups zijn vanuit de praktijk ontstaan. Langer dan 20 jaar met musici werken levert o.a.het feit op dat al tijdens de opleiding geen/nihil aandacht gaat naar de algemene fitheid van het fysieke aspect in tegenstelling tot beroepsdansers en topsporters. Deze laatsten leren van jongs af aan hoe om te gaan met een vermoeid, overbelast of pijnlijk lichaam. Voor musici valt hier nog veel (in) te halen.

Ik zal de laatste zijn om iemand te vertellen hoe iets moet want daarvoor zijn mensen (gelukkig) te divers en complex. Graag wil ik dat iemand zelf leert (voelen) wat past/kloppend is. Wat ik wél kan is door mijn jarenlange expertise een variatie aanbieden waaruit je zelf kunt kiezen. Alleen jij kunt ervaren en voelen wat dat zal zijn; een beweging, houding, oefening waarbij jij voelt en weet, met je gezonde verstand en gevoel/de eigen wijsheid van jouw lichaam wat voor jou werkt. Lichaamsbewustzijn is een must, en dat krijg je alleen als je er de aandacht aan schenkt. Ik hoop je op een van de workshops te zien!

•Het is ook mogelijk een workshop op maat, voor een specifieke groep/met een specifiek doel, aan te vragen. Neem hiervoor contact op.

•Online workshop zaterdag 27 februari 16.30-17.30 ‘Selftreatment&Recovery for musicians’

(Ook niet-musici zijn welkom!:-))


Deze workshop heeft als doel kennis over te dragen over hoe zelf het lichaam te helpen ontspannen, bv bij overbelasting, door middel van diverse (ontspannings- en zelfmassage-) technieken.
Nodig: een matje of een plek waar je prettig kunt liggen. Een foamrol óf een fles omwikkeld met een handdoek, een gewone handdoek en een tennis- of massagebal.
De workshop zal in het Nederlands óf, zo nodig, in het Engels worden gegeven.

Aanmelden is noodzakelijk, mail daarvoor naar ellenkersbergen@hotmail.com. Na aanmelding zul je op de dag van de workshop de Zoom-link ontvangen.


Kosten €9,-, je ontvangt na afloop een betaalverzoek.


Rek&Strek online


Op de maandagen is er een online Rek&Strek-moment, gegeven vanuit gym Sportquest van 9.30-9.55 waar eenieder aan mee kan doen! Ook jij!

Begin de week met het lichaam wakker te maken en ruimte en vrijheid te creëren! Laagdrempelig en geschikt voor every body. Doel: Beter in je vel en gevoel komen.
Dit lukt door daadwerkelijk aandacht te schenken aan en contact te maken met het lichaam. Met andere woorden; het lichaamsbewustzijn vergroten, op een aardige (!) manier. Vooral dit laatste zorgt voor ontspanning tijdens het bewegen.

•Geen prestatie hoeven leveren,
•niets hoeven kunnen,
•(glim)lachen als je een keer je balans niet houdt, speels blijven,
•je niet vergelijken met anderen, met respect voor je fysieke belemmeringen,

•het onbelangrijk laten zijn over hoe iets er uit ziet, plezier ervaren is veel belangrijker!

•niet zo je best doen behalve om te blijven voelen wat jou goed doet.

20 min fysiek, de laatste 5 minuten een aandacht/focus/meditatie-oefening voor wie wil.

€3,- per keer, je ontvangt na afloop een betaalverzoek.

Meld je aan en ontvang de Zoom-uitnodiging. Graag zie ik je in beeld verschijnen, waarbij je overigens vrij bent om wel/niet je camera aan te zetten.

Let op: de Zoom-link mag (om veiligheidsredenen voor ons allen) niet worden gedeeld!

1 op 1 Pitstop

Een pitstop is letterlijk een pauze om bij te tanken. Hoe? Dat mag jij aangeven. Van 45 min. helemaal niets doen tot mediteren, massage, haptonomie, mindfulness, lichaamsbewustzijn, samen Rekken&Strekken, even kort MOL-len of ook; hoe ging die stretch/houding/beweging ookalweer? Of; welke massagetechniek kan ik zelf uitvoeren voor…(een bepaalde spier(groep))? Hoe krijg ik mijn hoofd/gedachten tot rust nu? Hoe zit/zat het ookalweer met…? Hoe kan ik zelf mijn (bv. trapezius) los maken? Etc…Ik speel in op wat nodig is en wat dat is kan alleen jij bepalen.
Een route via het hoofd of het lichaam, het kan beide. Je hoeft en/of moet dus niets, het moment bepaalt het vanzelf.

Kortom: een pauze van 45 minuten waar jij het mag bepalen. Wat heb je echt nodig hier en nu op dit moment en hoe kan ik jou daarbij ondersteunen/helpen. Je kunt hier zowel een live of online afspraak voor maken. Verras jezelf met een pitstop! Bijtanken lukt soms niet of te weinig, een stok achter de deur kan handig zijn in dat geval.:-)

Kosten €48,75 45 min.

Afspraak maken: ellenkersbergen@hotmail.com

1″Warming-Up for Musicians(WUM)

Een workshop voor (toekomstige) beroepsmusici en muziekdocenten die meer willen weten en zelf ervaren over het voorbereiden van het lichaam op een repetitie of les. Twee uur vol praktijkgerichte inspirerende bewegingen/houdingen met elementen uit o.a. sport, yoga, massage en dans gericht op het specifieke gebruik van het bewegingsapparaat bij beroepsmusici. Leer hoe je op verschillende wijze in je lichaam ruimte en vrijheid creëert voordat je begint met inspelen. Ook kort theoretische aandacht betreft anatomie en mijn eigen ‘filosofie’ met betrekking tot warming-ups voor musici na jaren expertise. Na deze workshop ben je in staat een basale eigen fysieke voorbereiding te doen en/of deze door te geven.

Wanneer: nog niet bekend

Kosten: €35,- per persoon. Aanmelden is noodzakelijk! Mail hiervoor naar ellenkersbergen@hotmail.com. Wees op tijd!

Groepsgrootte maximaal 8 deelnemers.

Makkelijk zittende kleding mag maar is niet vereist (net als in de praktijk).


2 “Self Treatment for Musicians” (STM)

Beroepsdansers en-sporters/atleten krijgen van jongs af aan in hun scholing mee wat ze zelf kunnen doen om hun door beroepseisen overvraagde lichaam te helpen (herstellen). Musici niet, terwijl zelfredzaamheid in de praktijk als zeer positief wordt ervaren.

Deze workshop leert je door middel van diverse (o.a. massage-) technieken hoe je als musicus zelf je lichaam kunt onderhouden en er zo voor zorgt dat je heel blijft.

We werken met o.a. de triggerpointbal, zelfmassage, foamrol, oefenelastiek en stretching. (Ik raad elke musicus aan deze tools standaard in huis te hebben! ;-))

Wanneer; nog niet bekend

Kosten €35,- per persoon. Aanmelden is noodzakelijk! Mail hiervoor naar ellenkersbergen@hotmail.com. Wees er op tijd bij!

Groepsgrootte maximaal 8 deelnemers.

Makkelijk zittende kleding is aan te raden tijdens deze training maar niet verplicht.

3”Strength&Mobility for Musicians” (SMM)

•••••Deze workshop is uitgesteld tot een nader te bepalen tijdstip!•••••

Aan deze workshop wordt op dit moment hard gewerkt 🙂

Kosten: €35,- per persoon

Max. 8 deelnemers

Aanmelden per mail is noodzakelijk!

De workshops worden gegeven in gym Sportquest, Hobbemakade 7, 1017XK Amsterdam


Docent: Ellen Kersbergen, MOL- therapeut, sportmasseur en Warming-Up-trainer voor musici bij o.a. Nederlands Philharmonisch Orkest/Nederlands Kamer Orkest en tevens op projectbasis bij jeugdorkesten.
De workshops worden in principe in het nederlands gegeven en zo nodig in het engels.

Neem contact met me op voor meer info.

Workshop Body/mind relaxation

Voor sporters: op welke manieren zorg ik voor fysieke/mentale ontspanning als dat nodig is. D.m.v. diverse technieken, oefeningen kun je zelf ervaren wat voor jou wel of niet werkt. Inspiratie opdoen met ruimte voor vragen.
Zondag 18 oktober 2020
Locatie: Gym Sportquest, voor meer info hierover: www.sportquest.nl

Zoom-online body/mind workshop NJO

1 juli 2020

Workshop stretching/mindfulness fluit, conservatorium Tilburg

Maandag 23 november 2020W


Workshop warming-up/MOL musici, NJO Apeldoorn

14 januari 2021