Pit Stop& Pit Stop-material/ Selfsupport

Van groot belang is het contact met het lichaam, het lichaamsbewustzijn zorgt ervoor dat we de juiste (constructieve) keuzes maken. Wat mij betreft zit ‘je goed voelen’ niet in een strikte manier of routinematige wijze van leven, heerlijke of vreselijke fouten horen er gewoon bij. Wel fijn is het dat er een soort rode draad kan zijn waar je op terug kunt vallen. Luisteren naar wat je lichaam aangeeft en daar op kunnen reageren is zoiets. Een stukje zelfzorg, zelfinzicht, niet blijven vastzitten in dat wat niet (meer zo) goed voelt. Het lichaam liegt nooit. Het hoofd is een meesterlijke saboteur! Hoe gaat het met jou?

Pit Stop&Pit Stop Material

Workshops

Vraag aan op maat

1 op 1 Pit Stop voor beroepsmusici en anderen.

Een stok achter de deur door een afspraak te plannen. Zelfredzaamheid is hier het doel. Een Pit Stop is letterlijk een pauze nemen/boeken om bij te tanken. Even stilstaan en voelen; wat is er nu nodig? Wat ontbreekt er? Kennisoverdracht door doen. Preventief; Van helemaal niets doen (soms het lastigste dat er is) tot leren opwarmen/fysiek opstarten onder begeleiding (‘Rekken&Strekken’). Of juist curatief gericht op herstel/recovery bij overbelasting; technieken aanleren (myofascial release/zelfmassage) om te zorgen dat je niet vastloopt.
Ook mogelijk: meditatie, massage, haptonomie, (re)mindfulness (MBCT-opfrissen), en variaties op maat.

•Hoe ging die specifieke oefening/stretch/houding/beweging ook al weer?

•Hoe kom ik weer in contact met mijn lichaam!?

•Mijn brein maakt overuren. Hoe krijg ik mijn hoofd/gedachten tot rust nu?

•Hoe kan ik mijn lichaam ontspannen?

•Hoe kan ik zelf mijn bv. trapezius los maken?

•Het lukt mij niet om mezelf te motiveren om (meer) aandacht (op welke manier dan ook) aan mijn lichaam te besteden.

•ik wil/moet echt iets gaan doen maar stel het steeds uit/het lukt me niet zelf etc…

Ik speel in op wat nodig is en wat dat is kun alleen jij bepalen.
Een route via het hoofd of het lichaam, beide mogelijk. Je hoeft en/of moet dus niets, het moment of jouw doel bepaalt het vanzelf.

Kortom je kunt me inhuren als persoonlijke begeleider die jou helpt met lekkerder in je vel te komen dmv een pit-stop te nemen. Eenmalig of in een reeks. Ook dat bepaal jij. Je kunt hier zowel een live of online afspraak voor maken. Verras en gun jezelf met een Pit Stop! Bijtanken of een andere vorm van zelfzorg lukt soms niet of te weinig, een stok achter de deur kan handig of nodig zijn in dat geval 🙂

Kosten zijn afhankelijk voor hoe lang je wilt:

life of online:

In lesvorm, (rek/strek/selftreatment/recovery/meditatie/massage) 15 min €17,50, 20 min €23,50,

Samen onderzoeken en daaruit meenemen wat nodig is: 30 min.-€35, 45 min-52,50, een uur-€70,-(incl. 19% btw)

Afspraak maken: ellenkersbergen@hotmail.com

Pit Stop-Material

You probable know me or heard about me from a workshop, massage, MOL, Pit Stop, Warming-Up, Body/Mind/musicians-selfsupporting tools…or something similar in this direction.

Here you can find a small selection of material used. There is much more of course, I don’t believe in 1 method or thé solution against pain/stuck bodies/minds. We are (luckily) all different and must do and trust our own adventure in the search for what is going to help you the best. And life, just like you, changes so stay curious, always! Enjoy and have a good trip! Pit Stop Material

•If you have any questions or want me to help you, you know where to find me.

Ellen


De workshops en Rek&Strek-warming-ups zijn vanuit de praktijk ontstaan. Langer dan 20 jaar met musici werken levert o.a.het feit op dat al tijdens de opleiding geen/nihil aandacht gaat naar de algemene fitheid van het fysieke aspect in tegenstelling tot beroepsdansers en topsporters. Deze laatsten leren van jongs af aan hoe om te gaan met een vermoeid, overbelast of pijnlijk lichaam. Voor musici valt hier nog veel (in) te halen.

Ik zal de laatste zijn om iemand te vertellen hoe iets moet want daarvoor zijn mensen (gelukkig) te divers en complex. Graag wil ik dat iemand zelf leert (voelen) wat past/kloppend is. Wat ik wél kan is door mijn jarenlange expertise een variatie aanbieden waaruit je zelf kunt kiezen. Alleen jij kunt ervaren en voelen wat dat zal zijn; een beweging, houding, oefening waarbij jij voelt en weet, met je gezonde verstand en gevoel/de eigen wijsheid van jouw lichaam wat voor jou werkt. Lichaamsbewustzijn is een must, en dat krijg je alleen als je er de aandacht aan schenkt. Ik hoop je op een van de workshops te zien!

•Het is ook mogelijk een workshop op maat, voor een specifieke groep/met een specifiek doel, aan te vragen. Neem hiervoor contact op.

•Online workshop zaterdag 27 februari 2021 16.30-17.30 ‘Selftreatment&Recovery for musicians’

(Ook niet-musici zijn welkom!:-))

Deze workshop heeft als doel kennis over te dragen over hoe zelf het lichaam te helpen ontspannen, bv bij overbelasting, door middel van diverse (ontspannings- en zelfmassage-) technieken.
Nodig: een matje of een plek waar je prettig kunt liggen. Een foamrol óf een fles omwikkeld met een handdoek, een gewone handdoek en een tennis- of massagebal.
De workshop zal in het Nederlands óf, zo nodig, in het Engels worden gegeven.

Aanmelden is noodzakelijk, mail daarvoor naar ellenkersbergen@hotmail.com. Na aanmelding zul je op de dag van de workshop de Zoom-link ontvangen.

Kosten €9,-, je ontvangt na afloop een betaalverzoek.

Rek&Strek online (inmiddels beëindigd)

Op de maandagen is er een online Rek&Strek-moment, gegeven vanuit gym Sportquest van 9.30-9.55 waar eenieder aan mee kan doen! Ook jij!•Nog t/m 31 mei 2021.

Begin de week met het lichaam wakker te maken en ruimte en vrijheid te creëren! Laagdrempelig en geschikt voor every body. Doel: Beter in je vel en gevoel komen.
Dit lukt door daadwerkelijk aandacht te schenken aan en contact te maken met het lichaam. Met andere woorden; het lichaamsbewustzijn vergroten, op een aardige (!) manier. Vooral dit laatste zorgt voor ontspanning tijdens het bewegen.

•Geen prestatie hoeven leveren,
•niets hoeven kunnen,
•(glim)lachen als je een keer je balans niet houdt, speels blijven,
•je niet vergelijken met anderen, met respect voor je fysieke belemmeringen,

•het onbelangrijk laten zijn over hoe iets er uit ziet, plezier ervaren is veel belangrijker!

•niet zo je best doen behalve om te blijven voelen wat jou goed doet.

20 min fysiek, de laatste 5 minuten een aandacht/focus/meditatie-oefening voor wie wil.

€3,- per keer, je ontvangt na afloop een betaalverzoek.

Meld je aan en ontvang de Zoom-uitnodiging. Graag zie ik je in beeld verschijnen, waarbij je overigens vrij bent om wel/niet je camera aan te zetten.

Let op: de Zoom-link mag (om veiligheidsredenen voor ons allen) niet worden gedeeld!

Workshops

1″Warming-Up for Musicians(WUM)

Een workshop voor (toekomstige) beroepsmusici en muziekdocenten die meer willen weten en zelf ervaren over het voorbereiden van het lichaam op een repetitie of les. Twee uur vol praktijkgerichte inspirerende bewegingen/houdingen met elementen uit o.a. sport, yoga, massage en dans gericht op het specifieke gebruik van het bewegingsapparaat bij beroepsmusici. Leer hoe je op verschillende wijze in je lichaam ruimte en vrijheid creëert voordat je begint met inspelen. Ook kort theoretische aandacht betreft anatomie en mijn eigen ‘filosofie’ met betrekking tot warming-ups voor musici na jaren expertise. Na deze workshop ben je in staat een basale eigen fysieke voorbereiding te doen en/of deze door te geven.

Wanneer: nog niet bekend

Kosten: €35,- per persoon. Aanmelden is handig betreft de groepsgrootte. Mail hiervoor naar ellenkersbergen@hotmail.com. Als je tijdig inschrijft heb je meer kans op plek.

Groepsgrootte maximaal 8 deelnemers.

Makkelijk zittende kleding mag maar is zeker niet vereist (net als in de praktijk).

2 “Self Treatment for Musicians” (STM)
Beroepsdansers en-sporters/atleten krijgen van jongs af aan in hun scholing mee wat ze zelf kunnen doen om hun door beroepseisen overvraagde lichaam te helpen (herstellen). Musici niet, terwijl zelfredzaamheid in de praktijk als zeer positief wordt ervaren.

Deze workshop leert je door middel van diverse (o.a. massage-) technieken hoe je als musicus zelf je lichaam kunt onderhouden en er zo voor zorgt dat je heel blijft.

We werken met o.a. de triggerpointbal, zelfmassage, foamrol, oefenelastiek en stretching. (Ik gun het musici deze tools standaard in huis te hebben! ;-))

Wanneer; nog niet bekend

Kosten €35,- per persoon. Aanmelden is ook hier handig. Mail hiervoor naar ellenkersbergen@hotmail.com. Hoe eerder je inschrijft hoe meer kans op deelname.

Groepsgrootte maximaal 8 deelnemers.

Makkelijk zittende kleding is aan te raden tijdens deze training maar is zeker niet verplicht.

3”Strength&Mobility for Musicians” (SMM)

Aan deze workshop wordt op dit moment hard gewerkt 🙂 nog geen datum bekend.

Kosten: €35,- per persoon

Max. 8 deelnemers

Aanmelden per mail graag.

De workshops worden gegeven in gym Sportquest, Hobbemakade 7, 1017XK Amsterdam

Docent: Ellen Kersbergen, MOL- therapeut, sportmasseur en Warming-Up-trainer voor musici bij o.a. Nederlands Philharmonisch Orkest/Nederlands Kamer Orkest en tevens op projectbasis bij jeugdorkesten.
De workshops worden in principe in het nederlands gegeven en zo nodig in het engels.

Neem contact met me op voor meer info.

Voorbeelden ‘gedane zaken’:

Workshop Body/mind relaxation

Zoom-online body/mind workshop NJO


Workshop stretching/mindfulness fluit, conservatorium Tilburg

Workshop warming-up/MOL en body/mind-preparation musici, voor NJO, jong Metropole en Tim Kliphuis ensemble in theater Orpheus Apeldoorn

Sportmassages bij Concertgebouworkest-YOUNG

augustus 2021 Akoesticum Ede-Wageningen en in RCO-House Amsterdam