Workshops

Ik zal de laatste zijn om iemand te vertellen hoe iets moet want daarvoor zijn mensen (gelukkig) te divers en complex. Graag wil ik dat je zelf leert (voelen) wat goed voor jou is. Wat ik wél kan is door mijn jarenlange expertise een variatie aanbieden waaruit je zelf kunt kiezen wat jou past. Alleen jij kunt ervaren en voelen wat dat zal zijn; een beweging, houding, oefening waarbij jij voelt en weet, met je gezonde verstand, en de eigen wijsheid van jouw lichaam wat voor jou klopt. Ik hoop je op een van de workshops te zien!

•Het is ook mogelijk een workshop op maat, voor een specifieke groep/met een speciefiek doel, aan te vragen. Neem hiervoor contact op.

Warming-Up for Musicians

Een workshop voor (toekomstige) beroepsmusici en muziekdocenten die meer willen weten en zelf ervaren over het voorbereiden van het lichaam op een repetitie of les. Twee uur vol praktijkgerichte inspirerende bewegingen/houdingen met elementen uit sport, yoga, massage en dans gericht op het specifieke gebruik van het bewegingsapparaat bij beroepsmusici. Leer hoe je op verschillende wijze in je lichaam ruimte en vrijheid creëert voordat je begint met inspelen. Ook kort theoretische aandacht betreft anatomie en mijn eigen ‘filosofie’ met betrekking tot warming-ups voor musici na jaren expertise. Na deze workshop ben je in staat een basale eigen fysieke voorbereiding te doen en/of deze door te geven.

Wanneer: Zaterdag 7 september 2019 13.00-15.00 * Deze dag zit vol.*of vrijdag 29 november 2019 15.00-17.00 *Deze zit vol*(beide data dezelfde workshop).

Opnieuw wordt deze workshop gegeven in september 2020. Laat van je horen als je belangstelling hebt, dan stuur ik je tzt een mail hierover.

Locatie: Gym Sportquest, Hobbemakade 7, 1071XK Amsterdam

Kosten: euro 30,- per persoon. Aanmelden is noodzakelijk! Mail hiervoor naar ellenkersbergen@hotmail.com. Wees op tijd!

Groepsgrootte maximaal 8 deelnemers.

Docent: Ellen Kersbergen, masseuse, MOL-therapeut en Warmimg-Up trainer bij NedPhO en op projectbasis bij diverse (jeugd-)orkesten. Deze workshop zal in het Nederlands worden gegeven en zonodig worden gecombineerd met de Engelse taal.

Makkelijk zittende kleding mag maar is niet vereist (net als in de praktijk).


Self Treatment for Musicians

Beroepsdansers en-sporters/atleten krijgen van jongs af aan in hun scholing mee wat ze zelf kunnen doen om hun door beroepseisen overvraagde lichaam te helpen (herstellen). Musici niet, terwijl zelfredzaamheid in de praktijk als zeer positief wordt ervaren.

Deze workshop leert je door middel van diverse (o.a. massage-) technieken hoe je als musicus zelf je lichaam kunt onderhouden en er zo voor zorgt dat je heel blijft.

We werken met o.a. de triggerpointbal, zelfmassage, foamrol, oefenelastiek en stretching. (Ik raad elke musicus aan deze tools standaard in huis te hebben! ;-))

Wanneer; Zaterdag 15 februari 2020 13.00-15.00

Herhaling in september 2020, datum nog niet bekend. Laat van je horen als je belangstelling hebt dan stuur ik je tzt per mail bericht hierover.

Locatie: Gym Sportquest, Hobbemakade 7, 1017XK Amsterdam

Kosten euro 30,- per persoon. Aanmelden is noodzakelijk! Mail hiervoor naar ellenkersbergen@hotmail.com. Wees er op tijd bij!

Groepsgrootte maximaal 8 deelnemers.

Docent: Ellen Kersbergen, masseuse, MOL-therapeut en Warming-Up-trainer voor beroepsmusici bij oa NedPhO en op projectbasis bij diverse (jeugd-)orkesten. Deze workshop zal in het Nederlands worden gegeven en zo nodig in combinatie met de Engelse taal.

Makkelijk zittende kleding is aan te raden tijdens deze training maar niet verplicht.